A sütőben sült őszibarack pillanatok alatt készen van, és ellenállhatatlan csemege.
Ha túl sok őszibarackot vásárolnál, készíts el közülük néhányat sütőben sütve, fahéjas mézzel meglocsolva! Az ízesítésnek csak a lehetőségeid szabnak határt: ha van otthon egész fahéj- vagy vaníliarudad, azt is tedd mellé a tepsibe, tálaláskor pedig a tejszínhab vagy a vaníliafagyi csúszik legjobban mellé. Különösen jól roppan mellé a granola: ezt se hagyd ki, ha van épp otthon.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 őszibarack
👉 1 evőkanál méz
👉 1 evőkanál granola
👉 1 kávéskanál őrölt fahéj
👉 1 vaníliarúd
👉 1 fahéjrúd
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 fagyi vagy tejszínhab a táláláshoz
Elkészítés:
A barackot alaposan mosd és szárítsd meg. Vágd kettőbe, a magját szedd ki, és tedd a darabokat egy kivajazott tepsibe. Szórd meg kis őrölt fahéjjal, locsold meg mézzel és granolával. Ha ez utóbbi nincs otthon, el is hagyhatod, viszont a roppanós darabok jól egészítik ki a puhára sült gyümölcsöt.
Tegyél mellé a tepsibe egészben hagyott fahéj- vagy vaníliarudat is, és told 180 fokos sütőbe 25 percre. Tálald fagyival vagy tejszínhabbal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések