A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stoltenberg a vilniusi csúcson kizárta Svédország NATO-csatlakozását


Svédország a vilniusi NATO-csúcstalálkozón nem lesz képes a szövetség tagjává válni.

A kijelentést Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tette egy brüsszeli sajtótájékoztatón a Törökország, Svédország és Finnország vezetőivel folytatott megbeszélést követően - jelentette a Reuters.

Stoltenberg szerint Törökországnak nem lesz ideje arra, hogy ez idő alatt ratifikálja Svédország jelentkezését, még ha akarja is.


Egy másik NATO-tag, Magyarország szintén nem ratifikálta még Svédország csatlakozását - írják.

Emlékeztetnek arra, hogy június végén a magyar parlament ismét elhalasztotta Svédország NATO-csatlakozási kérelmének ratifikálását. Ősszel tér vissza a megfontolásra - teszik hozzá.

Magyarország még tavaly év végén támogatta Svédország és Finnország NATO-tagságát, és ígéretet tett arra, hogy legkésőbb december közepéig jóváhagyja a ratifikációs dokumentumokat. Akkor azonban Orbán Viktor miniszterelnök kormánya azt állította, hogy svéd politikusok "szemenszedett hazugságokat" mondtak Magyarországról, ami miatt Budapest elhalasztotta a ratifikációt, és küldöttségét Svédországba küldte a "politikai viták" rendezésére.

Jens Stoltenberg a minap azt mondta, hogy Svédország minden NATO-tagsággal kapcsolatos kötelezettségének eleget tett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések