A sárgadinnye-krémleves frissítő és mennyei, barackkal gazdagítva pedig még csábítóbb.
Két nyári kedvencből is összedobhatsz egy üde gyümölcslevest. A sárgadinnye és az őszibarack is tele van vitaminnal, ráadásul jól illenek egymáshoz. Ez a krémes, gyümölcsös finomság tökéletes kezdete lehet egy könnyű étkezésnek, sőt akár desszertként is bevethető. Nagy előnye, hogy nem kell a tűzhely mellett ácsorogni a forróságban, csak össze kell turmixolni a hozzávalókat.
Hozzávalók
👉 1 db sárgadinnye
👉 3 db őszibarack
👉 4 dl habtejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db lime
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 tejszínhab a díszítéshez
👉 menta- vagy citromfűlevél a díszítéshez
Elkészítés:
A dinnyét vágd ketté, a magokat távolítsd el, a belsejét kockázd fel, és tedd egy mély tálba. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt barackot, és ízlés szerint facsarj hozzá a lime levéből. Öntsd a gyümölcsökhöz a tejszínt, majd tedd hozzá a kétféle cukrot és a fahéjat.
Botmixerrel turmixold simára, és kóstold meg. Ha kell, keverj még hozzá cukrot. Rakd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt menta- vagy citromfűlevéllel, tejszínhabbal, lime-mal díszítheted.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések