A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rossi: Szoboszlai Dominik fejlődése hatalmas segítség lesz a válogatott számára


A szövetségi kapitány szerint Szoboszlai még csak évek múlva éri el játéktudása csúcsát, de a Liverpoolnál végzett munka segíteni fogja a fejlődését, és egyre fontosabb lesz a válogatottnak is. 


A Liverpool vasárnap bejelentette, leigazolta Szoboszlai Dominikot, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát a RB Leipzigtól. A hírre a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is reagált az MLSZ-hu-nak.

Rossi kapitány szerint Szoboszlai átigazolása a  magyar válogatott szempontjából is jelentős lépés.

„Először is nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és egy topedzővel dolgozhat majd együtt" – fogalmazott labdarúgószövetség stábjának a mester.

Kiemelte, hogy Szoboszlai Dominik még nagyon fiatal, hiszen mindössze 22 éves, így fizikai, taktikai és technikai szempontból is hatalmas potenciál van benne, amit a Liverpoolnál végzendő munka és a Premier League-ben való szereplés egész biztosan ki is hoz majd belőle. Rossi kétség sem férhet hozzá, hogy mindez segíteni fogja a labdarúgó fejlődését. Még akkor is, ha esetleg az elején nem fog mindig 90 percet játszani.

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, „Dominik még jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán, de folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá és fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra. Az, hogy a Liverpool hatalmas összeget volt hajlandó fizetni érte, azt mutatja, hogy Dominik megszerzése milyen sokat ért nekik, és bár az is igaz, hogy az átigazolása anyagi része a legkevésbé érdekes aspektus a válogatott szempontjából, ám mégis beszédes".

A szövetségi kapitánnyal együtt a Magyar Labdarúgó Szövetség is nagyon sok sikert kívánt Szoboszlai Dominiknak új csapatában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések