Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós csemegeuborka télire: hihetetlen, milyen kevés munka van vele


Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.


Ha ezzel a módszerrel készíted a roppanós csemegeuborkát, alig lesz vele munka. Nincs szükség főzésre, nedves dunsztolásra, egyszerűen csak pakold az uborkákat az üvegekbe, öntsd őket nyakon fűszeres lével, és egy nap pihentetés után mehetnek is a kamra polcára. Szaftos pörkölt vagy rakott krumpli mellé egyszerűen fenséges. Ebből a mennyiségből négyüvegnyi savanyúságot készíthetsz.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 2.5 l víz
👉 2 kg uborka
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál só
👉 2 dl 10 százalékos ecet
👉 2 kávéskanál friss kapor
👉 1 evőkanál koriandermag
👉 1 evőkanál mustármag
👉 1 evőkanál egész bors
👉 1 kávéskanál borkén
👉 chili ízlés szerint

Elkészítés:

A befőttesüvegeket sterilizáld. A vizet keverd el a cukorral, a sóval, az ecettel és a borkénnel, és hagyd el kicsit állni. Közben az uborkákat egyenként kefével tisztítsd meg.

A fűszereket oszd el az üvegek aljában, majd pakold bele az uborkákat is. Ne tedd tele teljesen az üvegeket! Öntsd le az uborkákat a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje őket, majd csavard rá jól a tetejét. Egy éjszakát pihentesd konyharuhával letakarva, majd mehetnek a polcra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések