Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.
Ha ezzel a módszerrel készíted a roppanós csemegeuborkát, alig lesz vele munka. Nincs szükség főzésre, nedves dunsztolásra, egyszerűen csak pakold az uborkákat az üvegekbe, öntsd őket nyakon fűszeres lével, és egy nap pihentetés után mehetnek is a kamra polcára. Szaftos pörkölt vagy rakott krumpli mellé egyszerűen fenséges. Ebből a mennyiségből négyüvegnyi savanyúságot készíthetsz.
Hozzávalók 4 adaghoz
👉 2.5 l víz
👉 2 kg uborka
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál só
👉 2 dl 10 százalékos ecet
👉 2 kávéskanál friss kapor
👉 1 evőkanál koriandermag
👉 1 evőkanál mustármag
👉 1 evőkanál egész bors
👉 1 kávéskanál borkén
👉 chili ízlés szerint
Elkészítés:
A befőttesüvegeket sterilizáld. A vizet keverd el a cukorral, a sóval, az ecettel és a borkénnel, és hagyd el kicsit állni. Közben az uborkákat egyenként kefével tisztítsd meg.
A fűszereket oszd el az üvegek aljában, majd pakold bele az uborkákat is. Ne tedd tele teljesen az üvegeket! Öntsd le az uborkákat a fűszeres lével úgy, hogy teljesen ellepje őket, majd csavard rá jól a tetejét. Egy éjszakát pihentesd konyharuhával letakarva, majd mehetnek a polcra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések