Fantasztikus lesz a csirkecomb, ha fehérboros, tejfölös szaftban sütöd.
A fehérboros, tárkonyos csirkecombok tejfölös öntettel sütve egyszerűen fenségesek. Borral sütni-főzni mindig jó ötlet, mert sokkal finomabb lesz tőle az étel, az alkohol pedig elpárolog belőle, így gyerekeknek is nyugodtan adhatod. A friss tárkony a leveseket is jól feldobja.
Hozzávalók
👉 25 dkg tejföl
👉 15 dkg liszt
👉 4 egész csirkecomb
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál friss tárkony
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
Amikor a pihentetési idő letelt, a lisztet keverd el a pirospaprikával és a fokhagymaporral. Forgasd meg a combokat ebben a keverékben, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát karikázd fel, és tedd a csirke mellé. A tejfölt keverd ki a fehérborral és az apróra vágott tárkonnyal, és öntsd le vele a húst. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 15 percet.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések