A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbanás történt egy kijevi bíróságon


Ukrán sajtóértesülések szerint egy terrorizmussal vádolt férfi szökési kísérletéről lehet szó. 


"Rendkívüli esemény történt a kijevi Sevcsenkivszkij kerületi bíróságon. A rendőrség robbanásról kapott bejelentést" – jelentette be Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter szerdán.

Az ukrán rendőrség közölte, hogy mozgósították a különleges erőket, az eset kivizsgálására pedig tűzszerészek és nyomozóegységek vonultak ki keresőkutyákkal. A bírósági épületet körülzárták, a helyszínre öt mentőautó és a tűzoltóság egységei is kiérkeztek.

A Sztarana ukrán hírportál beszámolója szerint egy 2015-ös terrorcselekmény miatt bíróság elé állított gyanúsított szökési kísérletéről lehetett szó. A hírportál úgy tudja, az Ihor Humenjuk nevű férfi elragadta az egyik őr fegyverét, és túszul ejtett két biztonságit, akikkel az épület egyik WC-jében zárkózott el, majd felrobbantott egy robbanószerkezetet. (Ugyanez a portál nem sokkal korábban még három felrobbantott gránátról számolt be.)

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi hogyan juthatott robbanószerhez.

A Sztarana szerint Ihor Humenjuk egy ukrán nacionalista szervezet tagja, aki 2015 augusztusában az ukrán parlament épületénél történt rendbontások idején gránátot dobott a nemzeti gárda tagjaira.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések