Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Remegős sárgabarackos panna cotta: negyedóra alatt kész, és már csak hűteni kell


Készítsd el a panna cottát barackból, nagyon kevés munkával!


A barackos panna cotta tökéletes édesség a meleg nyári napokon: pillanatok alatt készen van, hideg, és nem túl édes. Készítheted számtalan változatban: most egy sárgabarackos receptet mutatunk.

Hozzávalók 4 pohárhoz

👉 25 dkg kimagozott sárgabarack + a díszítéshez
👉 10 dkg cukor
👉 5 dl habtejszín
👉 4 lapzselatin

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott és feldarabolt barackot egy evőkanál cukorral tedd fel főni. Ha kész, pürésítsd, és hagyd kihűlni.

A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe.

A tejszínt melegítsd össze a maradék cukorral. Ne forrald fel! A meleg tejszínt húzd le a tűzről, és keverd el a kinyomkodott zselatinlapokkal és a barackpürével, amíg egynemű lesz. Ekkor kanalazd poharakba, és tedd a hűtőbe 4-5 órára, hogy összeálljon. Tálaláskor borítsd ki tányérra, és díszítsd felszeletelt barackkal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések