A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rekordot döntöttek a gólyamentők


Rekordszámú fehérgólya-fiókát gyűrűztek meg idén, és ehhez még nincsenek hozzászámolva a menhelyekre került madarak. 

Több mint ezerháromszáz fehérgólya-fiókát gyűrűztek meg idén az állatvédők az ország tizenhét vármegyéjében. A 248 településen 443 fészekben megjelölt madárhoz még hozzáadódnak majd a menhelyekre bekerült, a közeljövőben szabadon bocsátható, mentett fiókák – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A gólyák gyűrűzése teszi lehetővé az ornitológusok számára, hogy a madarak egyedi azonosítása révén tanulmányozzák viselkedésüket. 

A fehérgólyafészkek többsége ma már az elektromos hálózat oszlopain van, 

így nélkülözhetetlen az áramszolgáltató vállalatok közreműködése, amelyek emelőkosaras járműveket és elektromos szakembereket biztosítanak országszerte az akció sikeres és biztonságos lebonyolításához.

A szervezet 1974-es megalakulása óta koordinálja az 1908-ban megkezdett, magyarországi madárgyűrűzést, amelynek a kezdetek óta része a fehér gólyák fiókáinak jelölése. A munka 2002-ben kapott nagy lendületet a Tápió-vidékről induló, a lakosság számára meghirdetett gólya road show programmal. A megjelölt fiókák száma 2011-ben érte el először az ezret. Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések