A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ramaswamy amerikai elnökjelölt csirkefogónak nevezte Zelenszkijt


Vivek Ramaswamy, a Fehér Ház jelöltje keményen beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről a Twitteren, azzal vádolta, hogy a világot nukleáris háború veszélyének teszi ki. 

Joe Bidennek férfiként kell fellépnie zsarnok barátjával, Zelenszkijjel szemben, és világosan ki kell jelentenie, hogy határozottan ellenezzük Ukrajna NATO-ba való felvételét.

Ennek kemény vörös vonalnak kell lennie. Szégyenletes, hogy még az olyan republikánusok is, mint Lindsey Graham most ezt szorgalmazzák. Ne vezessenek minket a nukleáris háború szélére. Az 1994-es Budapesti Memorandummal (amellyel kapcsolatban az Egyesült Államok több mint teljesítette kötelezettségvállalásait) kapcsolatban a neokon-demokrata establishment megdöbbentően hallgat James Baker híres 1990-es "nem egy hüvelyk" kötelezettségvállalásáról Gorbacsovnak, miszerint a NATO soha nem terjeszkedik Németországtól keletre. A NATO-t a Szovjetunióval való konfliktus elrettentésére hozták létre, mégis a NATO a Szovjetunió bukása után terjeszkedett a leggyorsabban, és most rontja az Oroszországgal való nukleáris háború kockázatát. Ez merő őrület.

Elnökként visszautasítom, hogy egy antidemokratikus komikusból lett vezető terrorizáljon, és számomra valóban rejtélyes, hogy a Nyugat többi része nap mint nap ennek a csirkefogónak a kezéből eszik.

- írta a Twitteren Ramaswamy.

Az ukrán hatóságok ragaszkodnak a gyorsított NATO-csatlakozáshoz. Kijev többször is kijelentette, hogy nem elégedne meg a vilniusi csúcstalálkozó semmilyen más döntésével, mint a szövetséghez való csatlakozásra való meghívással. A szövetség tagjai között azonban nincs egyetértés abban, hogy Ukrajna "háború közepette" csatlakozzon a NATO-hoz, mivel ez mindegyikük számára azt jelentené, hogy belépne az Oroszországgal való konfliktusba.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések