A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Oroszország 23 milliárd dollárnyi afrikai adósságot engedett el


Az orosz kormány több mint 20 milliárd dollárnyi adósságot írt le, amellyel az afrikai nemzetek tartoztak – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken az Oroszország-Afrika fórum szentpétervári plenáris ülésén. 

Elmondta, hogy Moszkva további pénzeszközöket fog juttatni a kontinens fejlődésének segítésére.

“AZ AFRIKAI ORSZÁGOK OROSZORSZÁG ÁLTAL ELENGEDETT ADÓSSÁGÁNAK TELJES ÖSSZEGE 23 MILLIÁRD DOLLÁRT TESZ KI, ÉS TOVÁBBI 90 MILLIÓ DOLLÁRT FOGNAK UGYANERRE A CÉLRA ELKÜLÖNÍTENI” – JELENTETTE KI PUTYIN, UTALVA A MOSZKVA ÉS AFRIKA KÖZÖTTI TÖRTÉNELMI KERESKEDELMI ÉS PÉNZÜGYI KAPCSOLATOKRA.

Csütörtökön az orosz elnök közölte, hogy Oroszország ingyen gabonát biztosít a kontinens nehéz helyzetben lévő országainak. Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Szomália, a Közép-afrikai Köztársaság és Eritrea egyenként 25 ezer és 50 ezer tonna közötti gabonát kap, Moszkva pedig fedezi a szállítási költségeit is.


Az orosz elnök márciusban kiemelte az Oroszország és az afrikai országok közötti kölcsönös kereskedelem növekedését, mondván, hogy ez további lehetőségeket nyithat meg az afrikai kontinentális szabadkereskedelmi övezet (AfCFTA) létrehozásának folyamatában.

A 2021-ben induló AfCFTA várhatóan egy több mint 3 billió dolláros GDP-vel rendelkező kontinentális piaccá válik, és Afrikát a többpólusú világ egyik vezető országává teszi. Putyin szerint Oroszország támogatja az AfCFTA-val való kapcsolatfelvételt mind az Eurázsiai Gazdasági Unión keresztül, mind kétoldalú szinten.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések