A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Orbán Viktor sikerrel kényszeríthet ki uniós Erasmus-pénzeket


Helyreállítási EU-s forrásokat nem, de az Erasmus-programra az EU  - a jogállamiság veszélyeztetése nélkül - tud forrást biztosítani Magyarországnak, valamilyen konszenzus kialakítása érdekében az Orbán-kormánnyal - írja a Politico. 


Mivel Orbán Viktor miniszterelnök az uniós költségvetés felülvizsgálatának blokkolásával fenyegetőzik, és ellenzi az Ukrajnának nyújtott további pénzügyi támogatást, a spanyol soros EU-elnökségnek most meg kell keresnie a módját, hogy Budapestet kompromisszumra késztesse - írja a Politico.

A brüsszeli portálnak magas rangú tisztviselők kedden azt mondták, hogy az EU beépíthet néhány „ösztönzőt" az uniós költségvetésbe Magyarország számára.

Azt viszont kizártnak látják, hogy a Next Generation uniós forrásait, azaz a helyreállítási pénzeket feloldják, amíg a "jogállamiság problémáit" nem kezeli Budapest.

Az egyik tisztviselő ugyanakkor a Politico-nak az Erasmus-programot említette példaként arra, hogy az EU "a jogállamiság veszélyeztetése" nélkül tud forrást biztosítani Magyarországnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések