Az illatos, zamatos sárgabarack és a túrógombóc találkozásából csak valami nagyon finom fogás jöhet létre.
A sárgabarackos édességeknek képtelenség ellenállni. A zamatos gyümölccsel töltött túrógombóc osztrák specialitás, ami remek zárása lehet az étkezésnek, vagy kiadós leves után másodikként is kínálhatod. Szezonban érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni, és néhány adagot lefagyasztani. Kínálhatsz hozzá selymes vaníliasodót, gyümölcsszószt vagy akár tejfölt is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg túró
👉 12 db sárgabarack
👉 12 db kockacukor
👉 5 evőkanál búzadara
👉 2 db tojás
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd rakd hozzá a tojást, a búzadarát és a sót. Ne lepődj meg, ha a massza viszonylag lágy. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a búzadara jól megduzzadjon.
Közben az olajon, állandóan kevergetve pirítsd aranybarnára a zsemlemorzsát. A sárgabarackokat mosd meg, magozd ki, és tegyél mindegyik közepébe egy kockacukrot.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd a túrós masszából formázz gombócokat, és rakd forrásban lévő vízbe. Arra ügyelj, hogy ne lobogjon, mert akkor a gombócok könnyen szétesnek. Főzd körülbelül nyolc-tíz percig. Szűrd le, majd forgasd meg a zsemlemorzsában.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések