A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű piskótatekercs üde citromkrémmel: így könnyen csavarható a tészta


A citromkrémes piskótatekercs frissítő, könnyed desszert, ami kánikulában is jólesik.


Mennyei citromos sütikkel a legmelegebb nyári napokat is könnyebb átvészelni. Ilyenkor a túl édes finomságok helyett előtérbe kerülnek a lágy, üde desszertek. A gyorsan elkészíthető piskótatekercsbe kerülő citromos, mascarponés krém kitűnő választás. A tészta akkor tökéletes, ha nem törik. Az egyik csodafegyver a nedves konyharuha, ami megakadályozza, hogy a piskóta kiszáradjon, repedjen.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához
👉 12 dkg cukor
👉 12 dkg liszt
👉 4 db tojás
👉 2 evőkanál forró víz
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 reszelt citromhéj

A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 db citrom
👉 2 dl habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 menta vagy citromfű a díszítéshez

Elkészítés:

A kétféle cukrot habosítsd a tojásokkal, és öntsd hozzá a forró vizet. Keverd pár percig, majd részletekben add hozzá az átszitált lisztet, és dolgozd hozzá a reszelt citromhéjat. Fakanállal óvatosan keverd csomómentesre a masszát.
 
Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd világosbarnára körülbelül 15 perc alatt. A sütőből kivéve borítsd a piskótát nedves konyharuhára, és húzd le róla a papírt. A ruha segítségével, még melegen tekerd fel, majd hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét keverd ki jól a kétféle cukorral, a habtejszínnel, egy citrom reszelt héjával és fél citrom levével. Kóstold meg, ha túl savanykás, rakj még bele cukrot. Kend a citromos krémet a piskótára, majd óvatosan tekerd fel a hosszabbik oldalától kezdve. Rakd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor díszítheted a piskótatekercset porcukorral, citromszeletekkel, friss menta- vagy citromfűlevelekkel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések