A puha málnás-kefires kevert süti semmi munkával készül, és pillanatok alatt elfogy a tálról.
A málnás-kefires kevert süti valóságos csoda: a kefir savanykássá, a gyümölcs édessé teszi, ráadásul tíz perc munka, és mehet is a sütőbe. A kevert sütik nem véletlenül annyira népszerűek: az is bátran nekiállhat a készítésüknek, aki teljesen kezdő, vagy felügyelettel akár egy gyerek is elkészítheti őket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 10 dkg málna
👉 5 dkg szeletelt mandula
👉 4 tojás
👉 3.5 dl kefir
👉 2 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, és szitáld a tojásos részhez. Add hozzá a kefirt és az olajat, és keverd az egészet csomómentesre.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát. A málnát mosd meg, csepegtesd le, és oszd el a massza tetején. Szórd meg szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszórt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések