A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha málnás süti kefires kevert tésztából: kezdők is bátran nekiállhatnak


A puha málnás-kefires kevert süti semmi munkával készül, és pillanatok alatt elfogy a tálról.


A málnás-kefires kevert süti valóságos csoda: a kefir savanykássá, a gyümölcs édessé teszi, ráadásul tíz perc munka, és mehet is a sütőbe. A kevert sütik nem véletlenül annyira népszerűek: az is bátran nekiállhat a készítésüknek, aki teljesen kezdő, vagy felügyelettel akár egy gyerek is elkészítheti őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉  40 dkg liszt
👉  20 dkg cukor
👉  10 dkg málna
👉  5 dkg szeletelt mandula
👉  4 tojás
👉  3.5 dl kefir
👉  2 dl olaj
👉  1 csomag sütőpor
👉  vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉  porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, és szitáld a tojásos részhez. Add hozzá a kefirt és az olajat, és keverd az egészet csomómentesre.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát. A málnát mosd meg, csepegtesd le, és oszd el a massza tetején. Szórd meg szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszórt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések