A gyümölcsös kevert süti kihagyhatatlan nyári desszert. A kefir a tésztát nagyon puhává, könnyűvé varázsolja.
Ha nyár, akkor mennyei, gyümölcsös kevert sütik minden mennyiségben! Ez a kefires változat a legtöbbször friss meggyel készül, de a barack, a málna, az áfonya is tökéletes bele. A méricskéléshez a kefires poharat használd. Ha szeretnéd, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a tészta aljára, forgasd kevés lisztbe.
Hozzávalók 16 szelethez
👉 4 pohár liszt
👉 3 pohár cukor
👉 3 pohár gyümölcs
👉 2 pohár kefir
👉 1 pohár étolaj
👉 4 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és a kétféle cukorral keverd ki jól. Add hozzá a kefirt és az olajat. Végül forgasd hozzá az átszitált, sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát.
A tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejére rakd a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd le, hogy elkészült-e a süti. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd porcukorral megszórva kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések