A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Perrel fenyegeti a Twitter a Metát


A Twitter perrel fenyegeti a Metát az Instagramhoz kapcsolódó, csütörtökön debütáló új mikroblog-szolgáltatás miatt, amiért a Twitter szerint a Threads a Twitter jogszerűtlen lekoppintása - olvasható a Meta vezérigazgatójának címzett levélben. 

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro nevében Mark Zuckerberghez címzett levélben azzal vádolják a Metát, hogy a Twitter korábbi alkalmazottainak foglalkoztatásával a mikroblog-alkalmazás másolatát hozta létre, és jogszerűtlenül használja a Twitter üzleti titkait és eszmei tulajdonát.

Az Instagrammal összekötött, az Egyesült Államokban csütörtökre virradóan bemutatott alkalmazásra már több tízmillióan regisztráltak. Az alkalmazásra az Elon Musk által felvásárolt Twitter riválisaként tekintenek, a Threadsen ugyanis a Twitterhez hasonlóan rövid, pársoros bejegyzéseket lehet közzé tenni.

Andy Stone, a Meta szóvivője csütörtöki reakciójában leszövegezte: "a Threads fejlesztői csapatában egyetlen egy ember sincs, aki korábban a Twitter alkalmazottja lett volna".

Az AP amerikai hírügynökség a hír kapcsán mind a Twittert, mind a vállalat ügyvédjét megkereste, a Twittertől azonban csak a sajtómegkeresésekre automatikusan kiküldött válasz, egy kaki emoji érkezett a hírügynökséghez.

Az új app ugyan nagy népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, de "szabályozási problémák" miatt az Európai Unió tagállamaiban élők egyelőre nem férnek hozzá a Threadshez.

Eközben már amiatt panaszkodnak a Threads felhasználói, hogy Zuckerberg új platformján cenzúrázzák a bejegyzéseket:


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések