A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öttonnás kokainfogás Szicíliában – értéke 323 milliárd forint


Rekordnak számító, több mint 5,3 tonna kokaint foglalt le az olasz pénzügyőrség Szicília délnyugati partjai előtt végrehajtott nagyszabású akciójában.


Az olasz hatóságok csütörtöki közlése szerint a mintegy 850 millió euró (323 milliárd forint) értékű kábítószer-szállítmánnyal kapcsolatban öt gyanúsítottat - két tunéziai, egy olasz, egy francia és egy albán állampolgárt - is elfogtak.

Hatósági adatok szerint ez volt eddig a legnagyobb kokainfogás olasz területen. Mindez felderítő repüléseknek köszönhető, amelyek során figyelmesek lettek arra, ahogy egy halászhajó gyanúsan közelít egy már napok óta megfigyelt teherhajóhoz. A pénzügyőrök szerdán reggel tanúi lehettek annak, hogy a teherhajó fedélzetéről a vízbe dobáltak csomagokat, amelyeket a calabriai partvidékről indult bárka legénysége felszedett.

A hajók átkutatásakor a nyomozók végül lefoglalták a nagy mennyiségű drogot, a teherhajót pedig a szicíliai Palermo kikötőjébe kísérték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések