A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszok: A kijevi terrorista rezsim megtámadta a krími hidat


A krími hídon történt vészhelyzet oka az ukrán hatóságok terrortámadása volt - közölte Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke a Telegram-csatornáján.
"Ma este a kijevi terrorista rezsim újabb bűncselekményt követett el - megtámadta a krími hidat. Kijevben nem veszik tudomásul, hogy az átkelő autós része kizárólag polgári objektum"

- olvasható a közleményben.

Konsztantyinov leszögezte, hogy a vasúti pálya nem sérült meg, a Krímet északon egy folyosó köti össze Oroszországgal, kompközlekedésre is van lehetőség, tehát a régió nincs elszigetelve." A krími hídon történt vészhelyzet oka az ukrán hatóságok terrortámadása volt - közölte.

Az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának képviselője, Andrij Juszov kommentálta a krími hídbalesetet, idézve a tárca vezetőjének, Kirill Budanovnak a szavait, miszerint "ez az építmény felesleges".

Hétfőn reggel Szergej Akszjonov, a Krím vezetője vészhelyzetet jelentett a Kercsi-szoroson átívelő hídon. A gépjárműforgalmat ideiglenesen leállították.

A vészhelyzet következtében meghalt egy házaspár - a Belgorodi terület lakói. Kiskorú lányuk megsérült, őt a Temrjuk kórház intenzív osztályára szállították.

Akszjonov felszólította, hogy tartózkodjanak a krími hídon való átkeléstől, válasszanak alternatív útvonalat új régiókon keresztül.


FRISSÍTÉS: Az oroszok szerint ukrán dróntámadás rongálta meg a krími hidat 

Két ukrán drón támadta meg hétfő éjjel a krími hidat – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség, az orosz terrorellenes bizottság jelentése alapján.

„3 óra 5 perckor két ukrán pilóta nélküli felszíni jármű támadta meg a krími hidat. A terrorcselekmény következtében megsérült a krími híd közúti eleme. Két felnőtt meghalt, egy gyermek pedig megsérült” – áll a közleményben.

Terrorcselekmény miatt büntetőeljárást indítottak.

Ukrajna nem vállalt felelősséget a támadásért, sőt, az ukrán Déli Parancsnokság szóvivője hétfő reggel azt nyilatkozta, az oroszok robbanthattak a hídon.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések