A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós csirkemáj újkrumplival, nyársa húzva: együtt puhulnak a sütőben


A csirkemájat is érdemes nyársra húzva sütni: újkrumplival és paprikával együtt készítve fenséges.


A nyársra húzott csirkemáj, vagyis a saslik grillezve is, sütőben is elkészíthető. Ha zöldpaprikával és újkrumplival együtt sütöd, átveszik egymás ízeit, és mennyei kompozíciót alkotnak. A máj számtalan módon készíthető el, olcsó és vitamindús, ezért érdemes közelebbről is megismerkedned vele.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg csirkemáj
👉 40 dkg újkrumpli
👉 3 zöldpaprika
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál szárított petrezselyem
👉 0.5 kávéskanál chilipehely
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 dl citromlé
👉 só

Elkészítés:

A májat szabadítsd meg a  hártyáitól, és kockázd fel. A páchoz az olívaolajat és a citromlevet keverd el a fokhagymaporral, a szárított petrezselyemmel, a chilipehellyel és a borssal. Tedd a májat ebbe a páclébe egy órára.

Közben a nyársakat áztasd vízbe negyedórára.

Az újkrumplit mosd alaposan meg, a nagyobb darabokat szeleteld fel. A paprikát is vágd nagy szeletekre, amelyekkel könnyen tudsz dolgozni.

A nyársakra felváltva húzd rá a májat, a paprikát és a krumplit. Forró grillrácson, időnként megforgatva 15 perc alatt süsd őket omlósra. Ha inkább sütőt használsz, 180 fokon 35 perc kell neki, hogy elkészüljön. Csak a végén, a tányéron sózd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések