A csirkemájat is érdemes nyársra húzva sütni: újkrumplival és paprikával együtt készítve fenséges.
A nyársra húzott csirkemáj, vagyis a saslik grillezve is, sütőben is elkészíthető. Ha zöldpaprikával és újkrumplival együtt sütöd, átveszik egymás ízeit, és mennyei kompozíciót alkotnak. A máj számtalan módon készíthető el, olcsó és vitamindús, ezért érdemes közelebbről is megismerkedned vele.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg csirkemáj
👉 40 dkg újkrumpli
👉 3 zöldpaprika
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál szárított petrezselyem
👉 0.5 kávéskanál chilipehely
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 dl citromlé
👉 só
Elkészítés:
A májat szabadítsd meg a hártyáitól, és kockázd fel. A páchoz az olívaolajat és a citromlevet keverd el a fokhagymaporral, a szárított petrezselyemmel, a chilipehellyel és a borssal. Tedd a májat ebbe a páclébe egy órára.
Közben a nyársakat áztasd vízbe negyedórára.
Az újkrumplit mosd alaposan meg, a nagyobb darabokat szeleteld fel. A paprikát is vágd nagy szeletekre, amelyekkel könnyen tudsz dolgozni.
A nyársakra felváltva húzd rá a májat, a paprikát és a krumplit. Forró grillrácson, időnként megforgatva 15 perc alatt süsd őket omlósra. Ha inkább sütőt használsz, 180 fokon 35 perc kell neki, hogy elkészüljön. Csak a végén, a tányéron sózd meg.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések