A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meleg énekes megöletésével vádolja Kadirovot egy LMBTQ-csoport


A csecsen hadúr korábban még személyesen is találkozott a művésszel 

Az SK SOS csecsen LMBTQ-csoport azzal vádolja Ramzan Kadirovot, hogy személyesen adott parancsot Zelimhan Bakajev énekes meggyilkolására – írta a Humen Online, számol be a mandiner.hu.

A lap felidézte, hogy a csecsen származású énekes 2017-ben testvére esküvőjére utazott Groznijba Moszkvából,  de soha nem érkezett meg az eseményre. 

LMBTQ-aktivisták már akkor sejtették, hogy a homofób országban zajló, melegek ellen irányuló hajtóvadászat áldozata lehetett. A csoport hivatalos oldalán arra is kitér, hogy a „b*zivadászat” szabályos üzletággá vált az évek során Csecsenföldön.

Az SK SOS értesülései szerint Bakajevet megfigyelték, és egy kém közreműködésével az egyik barátnőjétől megtudták, hogy az énekest korábban csókolózni látta egy férfival. Az „Albert” fedőnevű kém mindezt jelentette a csecsen biztonsági szolgálatnak. 

A csoport úgy tudja, miután erről Kadirov értesült, „megsértődött”, mivel korábban patronálta a művészt, és személyesen is találkozott vele. 

Végül elrendelte, hogy „intézzék el”. 

Az informátor szerint az énekest sokáig kínozták, mielőtt megölték – ismertette a Humen Online.

A lap emlékeztetett arra is, hogy Kadirov és a csecsen kormány több alkalommal is tagadta, hogy köze lenne az énekes eltűnéséhez, egy 2018-as beszédében az elnök azonban érintette Bakajev halálát. Szerinte a családja végzett vele a szexuális orientációja miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések