A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megkondulnak háromkor Ausztria harangjai


Az elmúlt három évben világszerte megduplázódott az éhezők száma. Pénteken Ausztria-szerte minden templom harangja megszólal, hogy felhívják a figyelmet erre a kétségbeejtő jelenségre. 

„Elegünk van!“ – osztozunk azokkal, akiknek csak kevés jutott vagy semmilye sincsen -  ezzel az üzenettel szólalnak meg pénteken délután háromkor Ausztria szerte a harangok az éhezés ellen. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) tudósításából kiderül, világszerte csaknem nyolcszáz millió embert érint az éhezés, amely különösen Afrikában ölt jelentős méreteket.

Dél-Szudán és a Kongói Demokratikus Köztársaság északi részein nagy szárazság uralkodik, a szarvasmarhák kilencven százaléka szomjanhalt. A Caritas az osztrák polgárok adományaiból vásárolt juhokat és kecskéket azért, hogy azokat a térségbe juttassa.

A Caritas Burgenland igazgatója, Melanie Balaskovics az ORF-nek azt mondta, igyekeznek megtanítani a helyieknek, miként kell a száraz talajjal megbirkózni. Ezen túl támogatják a csecsemőközpontokat is, ahol az alultápláltságban szenvedő gyermekeket ápolják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések