A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megjelent Ferenc pápa beszédeinek gyűjteménye


Nyomtatásban is megjelent Ferenc pápa április végi, magyarországi látogatásán elmondott beszédeinek gyűjteménye. A kiadvány nagy előnye, hogy tényleg bárki számára elérhető, a füzet ugyanis mindössze 250 forintba kerül – írta meg a Mandiner.


A recenzió szerint a kötet bár egyszerű, a tartalom mindenkit kárpótól, fontos gondolatok vannak benne. Néhányat fel is idéz a cikk. Például azt, amikor Róma püspöke a bazilikában azt mondta: „Ne engedjétek be az ideológiákat! A hitéletet, a hívő magatartásmódot nem lehet ideológiára redukálni: ez a sátántól való!”

Emlékezetes, a pápa szerint az ideológiai gyarmatosítás „eltünteti a különbségeket – mint az úgynevezett genderkultúra esetében”. Több alkalommal idézte hazánk Alaptörvényét, hivatkozva annak keresztény tartására és példaként állítva több megfogalmazását is a világ elé.

De Ferenc pápa rendre felszólalt a béke mellett is. A Karmelita kolostorban például aggodalmának adott hangot: „Úgy látszik, végig kell néznünk, ahogy a béke álmát éneklő kórusnak sajnálatosan leáldozik, miközben a háború szólistái törnek utat maguknak.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések