A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország egyik köpködője elhúz Brüsszelből, indul a holland parlamenti választáson


A holland Munkáspárt és a Baloldali Zöldek közös listáján kapta meg az első helyet az Európai Bizottság alelnöke. 

Frans Timmermans, az európai zöld megállapodásért felelős uniós biztos jelölteti magát a novemberi hollandiai választásokon, a politikus a Munkáspárt (PvdA) és a Baloldali Zöldek (GL) közös listáján kap első helyet – írta csütörtökön a Volksrant napilap.

A 62 éves munkáspárti politikus, aki tíz év után tér vissza a holland politikába, már tájékoztatta döntéséről Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökét.

Timmermans a PvdA korábbi parlamenti képviselője, a második, Mark Rutte vezette kormányban pedig külügyminiszteri posztot töltött be. 2014-ben az Európai Bizottság többek között jogállamiságért felelős uniós biztosa és alelnöke lett, majd 2019-től az európai zöld megállapodás végrehajtásáért felelt a brüsszeli testületben.

A PvdA és a GL a hét elején jelentette be, hogy közös listán indul a hollandiai előrehozott parlamenti választásokon.

A hivatalos döntést a közös csúcsjelöltről augusztusban jelentik be.

Timmermans főbb kihívói Dilan Yesilgöz igazságügyi miniszter, a Szabaddemokrata Néppárt (VVD) politikusa és Caroline van der Plas, a Gazdák és Polgárok Mozgalmának (BBB) listavezetője lesznek. A legfrissebb, június végi közvélemény-kutatás szerint a VVD és a BBB fej-fej mellett áll, 18 százalékos támogatottsággal.

A Mark Rutte vezette kormány júliusban lemondásra kényszerült, mivel a négypárti koalíció nem tudott megegyezni a menekültügyi reformokról. A kabinet azóta ügyvivő minőségben folytatja munkáját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések