A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron pénzbírság kiszabását javasolja a zavargásokban részt vevő fiatalok családjainak


Emmanuel Macron francia elnök pénzbüntetést kíván alkalmazni azon fiatalok családjaira, akik részt vettek a zavargásokban, amelyek azután kezdődtek, hogy egy rendőr megölt egy algériai származású, bűnöző tinédzsert. 


Ezt a rendőrség bűnözés elleni brigádjának (BAC) képviselőivel folytatott megbeszélésén mondta - jelentette a Le Parisien című napilap.

"Képesnek kell lennünk arra, hogy a családokat már az első kihágásnál egyszerű módon anyagilag megbüntessük. Egyfajta minimális tarifa az első szabálysértés után"

- mondta Macron.

A kiadvány beszámol arról, hogy a francia elnök támogatásáról biztosította a rendőrséget, és felszólította, hogy "maradjon maximális készültségben".

"Meglátjuk, mi történik július 13-án és 14-én (a franciaországi munkaszüneti napokon - a szerk.), és a következő hónapokban" - mondta Macron.

A francia belügyminisztérium szerint 3486 embert vettek őrizetbe, köztük 1366-ot Párizs térségében. A gyújtogatások vagy pogromok következtében 5 892 autó égett ki, és 1 105 épületet rongáltak meg. Több mint 800 rendőr és csendőr sérült meg.

Emellett a zavargások kára meghaladta az 1 milliárd eurót, nem számítva a turizmusban keletkezett károkat. Több mint 200 üzlet kifosztásáról tudnak, 250 dohányboltot és 300 bankfiókot rongáltak meg.

Emlékeztetőül: a zavargások azért törtek ki Franciaországban, mert a rendőrök Nanterre-ben megöltek egy 17 éves algériai származású fiatalt, aki nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök utasításainak. A fiút június 26-án reggel ölték meg. A rendőrt őrizetbe vették, a bevándorló hátterű fiatalok pedig gyújtogatni, rongálni, fosztogatni és tüntetni kezdtek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések