A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyelország mesterlövészeket telepített a belarusz határra a Wagner-csoport miatt


Lengyelország mesterlövészeket telepített a belarusz határra – közölte az ország fegyveres erőinek főparancsnoksága a Twitteren. 

” Egy esti séta a friss levegőn az egészségért. A mesterlövészek mesterei a felderítésnek, a navigációnak, a fegyverekkel való munkának. Magabiztosság és türelem jellemzi őket” – olvasható a bejegyzésben.

A parancsnokság több fotót is közzétett, amelyeken a lengyel-belarusz határon lévő kerítés hátterében mesterlövészfegyverrel felszerelt katonák láthatóak.

Mint Stanislav Zharin, Lengyelország információs terének biztonságáért felelős kormánybiztos megjegyezte, a belarusz határ “továbbra is veszélyes”, a helyi járőröket “agresszív külföldiek” támadják.

Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke a lengyel határ megerősítéséről beszélt. Ezt a “Wagner-csoport” harcosainak belarusz jelenlétével indokolta. A lengyel határőrök azzal érveltek, hogy megnőtt a határ illegális átlépésére tett kísérletek száma.

2021 közepén több ezer migráns torlódott fel a lengyel-belarusz határon abban a reményben, hogy az uniós országokba juthatnak. Varsó fokozta a határőrizetet, bevetette a hadsereget, és meghiúsította az illegális migránsok bejutási kísérleteit, Minszket hibáztatva a migrációs válságért.

A belarusz hatóságok többször is visszautasították ezeket a vádakat, rámutatva, hogy Lengyelország erőszakkal utasítja ki a migránsokat a területéről, és mesterségesen gerjeszti a menekültválságot. Alekszandr Lukasenko elnök megjegyezte, hogy Minszk nem fogja tovább fékezni az illegális migránsok áramlását az Európai Unióba – a nyugati szankciók miatt erre “sem pénz, sem erő” nincs.

Lengyelország már kerítést épített a belarusz határon. A kerítés 186 kilométer hosszú, öt méter magas és 1,6 milliárd zlotyba (mintegy 400 millió dollár) került. Most éjjellátó kamerákkal, mozgásérzékelőkkel és más elektronikai eszközökkel szerelik fel az építményt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések