A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lendvai Ildi: nem mindig értem a kormányfő mondatait


A kommunista Népszavában okoskodik az MSZP múmiája. 

„Azt hittem, csak nekem van olyan problémám, hogy nem mindig értem a kormányfő mondatait. Pontosabban nem találok értelmet bennük. De kiderült, ez országos probléma. Nem a miniszterelnök a hibás. Általában van baj a szövegértésünkkel. Mondjuk nem az én generációmban, de a fiataloknál nagyon is. Én meg, úgy látszik, második gyermekkoromat élem.

A hír voltaképpen tragikus. 

Nem a rám vonatkozó, azt még kiheveri az ország, hogy Orbán szövegeinek értését illetően nem vagyok a topon. De itt egész generációk vannak segédmunkási létre ítélve. Jelentős részük nem képes értelmezni egy eléjük tett szöveget, legyen az használati utasítás, munkafolyamat leírása, vagy tankönyvi lecke. Számukra mindez kínaiul van, illetve még kínaiul sem, tehát szakmunkát egy kínai akkugyárban sem végezhetnének. Nekik hiába leszünk akármekkora akkumulátor-nagyhatalom. Viszont legalább az ennek következtében beálló energia- és vízhiány áldásaiban majd ők is igazságosan részesülnek. Elvégre demokrácia van, vagy mi. Ja, és jogállam is. Meg korszerű oktatás.

A 2022-es kompetenciamérések szerint még soha nem volt ilyen pocsék az eredmény. A nyolcadikosok 40 százaléka, a továbbtanuló tizedik évfolyamosok egyharmada az alapszintet sem éri el. A mindennapi életben minimálisan szükséges szövegértési képességgel sem rendelkeznek.”-

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések