Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató húsmentes fasírt zöldborsóból: reszelt sajt is kerül a masszába


A sajtos zöldborsófasírt hús nélkül is eltelít, zsenge borsóból pedig különösen finom.


A zöldborsófasírt az egyik legjobb dolog, ami a zsenge borsóval történhet. Ha zabpehellyel készíted, rostokban gazdag és laktató fogást tehetsz a tányérokra. A kis labdákba lágyan olvad bele a reszelt sajt.

Nézd meg azt is, hogyan készíthetsz zöldségfasírtot egyéb alapanyagokból!

Hozzávalók

👉 50 dkg kifejtett zöldborsó
👉 20 dkg zabpehely
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 mentalevél
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt koriander
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 zsemlemorzsa a forgatáshoz
👉 olaj a sütéshez
👉 szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A borsót, ha szükséges, fejtsd ki, és kevés sós vízben tíz perc alatt párold puhára. Pürésítsd darabosra turmixgépben, vagy akár krumplinyomóval is összedolgozhatod. Add hozzá a zabpelyhet, a reszelt sajtot, a reszelt fokhagymát és hagymát és a fűszereket. Szórd meg aprított petrezselyemmel és mentalevéllel, gyúrd össze, és kanalazz hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy összeálljon.

A pihentetési idő leteltével formázz belőle labdákat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában. A tetejüket ízlés szerint megszórhatod szezámmaggal, majd serpenyőben, kevés olajon süsd őket oldalanként három-négy perc alatt ropogósra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések