A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koránt égettek a tüntetők Dániában az iraki nagykövetség előtt


A Dán Patrióták nevű, néhány fős csoport már múlt héten is hasonló módon tüntetett, amit Facebook-oldalukon élőben közvetítettek.


Tüntetők felgyújtották a Korán egy példányát a koppenhágai iraki nagykövetség előtt – adta hírül a Reuters hírügynökség hétfőn.

A Dán Patrióták nevű, néhány fős csoport már múlt héten is hasonló módon tüntetett, amit Facebook-oldalukon élőben közvetítettek. A hétfői demonstráción mindössze két fő vett részt, akik, miután megtaposták az iszlám vallás szent könyvét, majd az iraki zászlóval együtt fel is gyújtották.

Dánia és Irak között ezzel tovább feszülnek az amúgy is konfliktusos diplomáciai kapcsolatok: szombaton több ezren utcára vonultak Bagdadban a svédországi és dániai iszlámellenes tüntetések és Korán-égetések miatt. A biztonsági erők a tüntetők ellen végül könnygázt és vízágyút is bevetettek, amikor a tömeg a bagdadi dán nagykövetség elé akart vonulni. Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője szombaton kijelentette, hogy a Korán elégetői a „legszigorúbb büntetést” érdemlik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések