A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű rizses csirke szaftos paradicsommal: a klasszikus recept nyári változata


A paradicsomos, rizses csirke szaftos combfiléből készül, és sütőben érnek össze az ízei. 


A szaftos egytálételek szerelmeseinek ez a paradicsomos, rizses csirke is ízleni fog. A klasszikus bácskai rizses húsra emlékeztet, de könnyebb annál, így tökéletes választás kánikulai napokra. Lédús, napérlelte paradicsomot válassz hozzá, húsból pedig legjobb a puha csirkecombfilé.

Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg csirkecombfilé
👉 20 dkg rizs
👉 10 dkg zöldborsó
👉 6 dl alaplé
👉 5 dkg vaj
👉 4 paradicsom
👉 2 babérlevél
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál majoránna
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál gyömbér
👉 0.25 darab póréhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkecombfilét szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre.

Közben a póréhagymát vágd karikákra, a fokhagymát aprítsd fel. Vegyél elő egy olyan lábost vagy serpenyőt, amelyet később majd a sütőbe is be tudsz tenni, és olvaszd fel benne a vajat. Dobd rá a póréhagymát, párold puhára, majd add hozzá a fokhagymát, és egy perc pirítás után húzd le a tűzről. Keverd el a majoránnával, a gyömbérrel és a kurkumával. Hagyd állni egy-két percig, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd forgasd össze a befűszerezett csirkekockákkal. Öntsd fel két deci alaplével, add hozzá a babérleveleket, fokhagymát és lefedve párold puhára negyedóra alatt. Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

Közben a paradicsomokat kockázd fel. A negyedóra elteltével keverd a húshoz a rizst, a borsót és a paradicsomot. Kockázz a tetejére egy kevés vajat, és lefedve told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a rizs megpuhul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések