Hirdessen itt

Kitiltják a mobiltelefonokat a holland osztálytermekből


A cél az, hogy jobban tudjanak koncentrálni a tanórákon a diákok. 


Jövő év elejétől a hollandiai diákoknak tilos lesz bevinniük a mobiltelefonokat, a táblagépeket és az okosórákat az osztálytermekbe – jelentette be a holland oktatási miniszter kedden.

Továbbra is használhatóak lesznek ugyanakkor az okostelefonok akkor, ha kifejezetten szükség van rájuk a tanórákon. Ilyen kivétel lehet, ha a diákok épp a digitális készségekről tanulnak, vagy a használójának egészségügyi okokból van szüksége az eszközre, illetve engedélyezett lesz a fogyatékossággal élők számára is – közölte Robbert Dijkgraaf oktatási miniszter a NLTimes szerint.

A diákoknak képesnek kell lenniük koncentrálni, és lehetőséget kell biztosítani számukra a jó tanulásra, de a mobiltelefonok zavaróak ebben a folyamatban, ettől kell a megvédeni a miniszter szerint.

Az iskoláknak október elsejéig kell megtalálniuk annak a módját, miként vezetik be a 2024. január 1-jétől érvényes korlátozást. Ha azonban ez nehézségekbe ütközik, vagy a módszer nem hoz kellő eredményt, 2024 nyarára törvényi szabályozás léphet érvénybe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések