A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Kirándulni akarnak Varsóba a wagneresek, engedélyt is kértek” – mondta nevetve Putyinnak Lukasenka (Videó)


„A Belaruszban tartózkodó Wagner-zsoldosok Lengyelországba akarnak menni. Ehhez engedélyt is kértek” – erről beszélt Lukasenka fehérorosz elnök Szentpéterváron, miután Vlagyimir Putyinnal tárgyalt.

Nevetve tette hozzá:

nem tudja visszatartani őket, „kirándulni akarnak Varsóba”.

Ugyanakkor rámutatott arra, hogy a megállapodás értelmében Belaruszban tartja őket.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozójára egy térképet hozott a lengyel fegyveres erők átcsoportosításáról az uniós állam határaira.

"Sok zsoldost már bevontak, beleértve a fő stratégiai tartalékokat is. Ez azt mutatja, hogy ez az átgondolatlan politika, hogy felkészületlen embereket és zsoldosokat dobnak a perzselőbe, semmire sem vezet" - idézte Lukasenkát a Sputnik Belarus.

"Aktívan bevonják a zsoldosokat. Külön hoztam önöknek egy térképet a lengyel fegyveres erők áthelyezéséről az Unió államának határaira" - mondta Lukasenko a Putyinnal való találkozón.

A Belta belorusz állami ügynökség szerint Lukasenka megjegyezte, hogy "az egyik lengyel dandár most Bresttől 40 kilométerre, egy másik pedig Hrodnától mintegy 100 kilométerre található". Hozzátette, hogy "megvan a hadosztály, de eddig a dandárok jöttek fel".

Emellett - folytatta - lengyel területen megkezdődött a Leopard harckocsik javítása. "Rzeszów pedig aktívvá válik - a repülőtér, ahová az amerikaiak felszereléseket és egyebeket szállítanak. A felszerelést Lengyelországba szállítják - tette hozzá Lukasenka.

Elmondása szerint cserébe Lengyelország pénzt, fegyvereket kap, és tárgyalnak egy tervről, hogy nyugat-ukrajnai területeket csatoljanak hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések