A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két nap után feladta blokádját a Momentum és hazamentek


A debreceni önkormányzat bejárata elé ültek le a helyi momentumosok, hogy ezzel tiltakozzanak a város  akkumulátorgyárának építése ellen. 

A blokádjukon csak néhány ott dolgozó és pár ügyfél  jutott át, de mivel nyár közepe van, valószínűleg nem túl sokan akartak ügyeket intézni a hivatalban. A közterület-felügyelet egy ideig hagyta nekik a bohóckodást, de végül elzavarták a párt aktivistáit, ami ellen különösebben nem tiltakoztak, mert valószínűleg belátták, hogy ez egy nagyon gyenge próbálkozás volt részükről. De legalább megvillanhattak a nyár közepi uborkaszezonban.- írja a pestisracok.hu.

Hétfőn reggel a momentum képviselői blokád alá vették a debreceni önkormányzat ideiglenes épületét. Abba csak két dolgozót és néhány ügyfelet engedtek be. Ezzel az akcióval próbálták rávenni Papp László polgármestert hogy az épülő akkugyár ügyében minél előbb népszavazást írjon ki.

A korábbi kezdeményezéseink lesöprésével, eltiprásával nem nagyon maradt más út mint a helyi városvezetésre közvetlen nyomást gyakorolni hogy írjanak ki egy népszavazást

– magyarázta Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője.

Először még azt tervezte a momentum hogy addig maradnak míg a polgármester eleget nem tesz a követeléseiknek. Azonban a közterület-felügyelők még kedden kitessékelték a kapuból a demonstrálókat és újra megnyitották a városháza ügyfélterét. A momentum önkormányzati képviselője úgy értesült, a városháza feljelentést tett a megmozdulásuk miatt momentumosok ellen.

Fidesz frakció írásban reagált a momentum akciójáról híradónknak amiben azt írják:

A Momentum képviselői erőszakos cselekedetükkel alkalmatlanná és méltatlanná váltak Debrecen polgárainak képviseletére! Felszólítjuk a Momentumot, hogy erőszakos képviselői kérjenek bocsánatot a debreceni polgároktól és távozzanak a közéletből!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések