A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kenyában is bekeményítenek a homoszexuális-lobbi ellen


Kenya egy olyan jogszabály elfogadásának küszöbén áll, amely büntethetővé tenné az LMBTQ-közösség melletti kiállást vagy annak támogatását, és a halálbüntetést is kilátásba helyezné.

A kelet-afrikai ország családvédelmi törvényjavaslata

a homoszexualitást népszerűsítő tevékenységek teljes betiltását javasolja, beleértve az LMBTQ-identitás nyílt felvállalását és a pride-dal kapcsolatos szimbólumok viselését.

A törvényt megszegők legalább 10 év, míg az azonos neműek közötti szexuális cselekmények elkövetésében bűnösnek talált személyek legalább 14 év szabadságvesztésre számíthatnak. Ezenkívül bárki, akit bűnösnek találnak a súlyos homoszexualitásra vonatkozó záradék alapján, amely szerint kiskorú vagy fogyatékos személlyel homoszexuális cselekményt folytat, és szexuális úton halálos betegséget terjeszt, kivégezhető.

A törvényjavaslat nagymértékben tükrözi a májusban Ugandában elfogadott homoszexualitás-ellenes törvényt. Hasonló törvénytervezetek várnak megvitatásra és elfogadásra Tanzániában és Dél-Szudánban is, míg Ghána elnöke, Nana Akufo-Addo jelezte, hogy ott is készül egy LMBTQ-ellenes törvényjavaslat, bár óvatos annak “alkotmányosságát” illetően.

George Peter Kaluma képviselő, aki a kenyai parlamentben a jogszabályt jegyezte, azt mondta, hogy ő és a törvényjavaslat támogatói “mindent be akarnak tiltani, ami a homoszexualitással kapcsolatos”. Így nyilatkozott a BBC-nek: “A törvényjavaslat teljes tilalmat fog javasolni a nyugaton nemkorrekciónak nevezett megoldásokra és eljárásokra, és megtilt minden olyan tevékenységet, amely a homoszexualitást elősegíti.”

Hozzátette, hogy

ez magában foglalja a pride felvonulásokat, a drag műsorokat, a szivárványszínek és szivárványzászlók viselését, valamint “az LMBTQ-közösség emblémáinak nyilvános viselését”.
Kenyában az azonos neműek közötti szexuális aktust egyébként már most is törvény tiltja.

Válaszul az LMBT és "emberi jogi" csoportok felszólították az Amerikai Egyesült Államokat és a Biden-kormányt, hogy a törvényjavaslat elfogadása esetén vezessenek be szankciókat be Kenyával szemben. Egy hétfőn közzétett nyílt levélben legalább 50 nonprofit szervezet sürgeti az amerikai kormányt, hogy a törvényjavaslat elvetéséig csökkentse a kenyai stratégiai kereskedelmi és beruházási partnerség (STIP) keretében rendelkezésre álló forrásokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések