Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kekszes-csokis szelet sütés nélkül: a gyerekek és a felnőttek is imádják


A kekszes-csokis szelet nagyon egyszerű elven készül, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.


Nyáron különösen szeretjük a sütés nélkül készülő édességeket: ez a csodás kekszes-csokis szelet pillanatok alatt készen van, utána már csak azt kell megvárnod, amíg a hűtőben megszilárdul. Különlegessége a belekevert szeletelt mandula. Aszalt gyümölcsből a kedvenceidet választhatod hozzá: jól illik bele a vörös áfonya és a sárgabarack is.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 30 dkg étcsoki
👉 20 dkg vajas keksz
👉 15 dkg aszalt gyümölcsök
👉 15 dkg szeletelt mandula
👉 2.5 dl habtejszín
👉 2 dkg vaj

Elkészítés:

A csokit olvaszd fel. Húzd le a tűzről, keverd el egy kevés vajjal, és hagyd kihűlni.

A kekszet tedd egy zacskóba, és nyújtófa segítségével törd durvára. A darabokat tedd egy tálba, és öntsd le tejszínnel. Add hozzá a szeletelt mandulát, a szükség szerint felaprított aszalt gyümölcsöket, majd forgasd össze az olvasztott vajas csokival.

Egy kisebb tepsit vagy egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal. Egyengesd el benne a kekszes-csokis masszát, takard le fóliával, és tedd a hűtőbe három órára, hogy megszilárduljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések