A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt az EU kiszivárgott terve: évekig öntenék még az adófizetők pénzét Ukrajnába „békemechanizmus” címen


Kapszkodjon! A 20 milliárd eurós alapból származó pénz ráadásul még csak nem is közvetlenül Kijevbe menne, hanem olyan országok költségeit fedezné, melyek fegyvereket és képzést adnak az ukránoknak. 

Kiszivárgott, hogy az Európai Unió új pénzügyi alapjának a terve, ami szerint minimum négy éven át finanszíroznák az ukránok katonai képzésének és eszközbeszerzéseinek egy részét – a hírt megbízható, belső forrásokból írta meg a Politico. Hozzáteszik:

A Politico hangsúlyozza: az összeg sokkal nagyobb, mint amit blokk eddig hasonló célokra költött az unió. Emlékeztettek, hogy 

az unió eddig 4 milliárd eurót fordított az Ukrajnát támogató országok támogatására, az új alapban ezt az összeget az ötszörösére emelnék.

A lap kiemeli, hogy az alap létrehozása komoly, éles váltás az Európai Unió eddigi politikájában: az unió magát mint „békeprojektet” jellemezte. Egészen elképesztő, hogy Ukrajna felfegyverzése a tervek szerint egy „Európai Békemechanizmus” nevű rendszeren keresztül valósul majd meg. És ez még nem minden: a katonai segítségnyújtás mellett az Európai Unió további 50 milliárd eurót biztosítana Ukrajnának nem katonai jellegű kiadásokra is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések