Joghurttal készítve lesz a legfinomabb a savanykás, házi citromfagyi.
A meleg nyári hónapokban nem is kell finomabb egy nagy adag hűsítő, joghurtos, házi citromfagyinál. Fagyit sokféleképpen készíthetsz otthon, és érdemes megtanulni: akár vegán változatról beszélünk, akár inkább tejeset készítesz, sokkal olcsóbban ki fogsz jönni, mintha a fagyizóban vagy a boltban vásárolnád.
Hozzávalók 6 adaghoz
👉 10 dkg cukor
👉 3 dl habtejszín
👉 2.5 dl görög joghurt
👉 2 citrom
Elkészítés:
A citromok héját egy finom reszelőn reszeld a joghurtba, majd csavard hozzá a gyümölcsök levét is. A jól behűtött tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a citromos joghurtba. Végül cukrozd meg ízlés szerint. Robotgéppel verd még néhány percig, amíg az egésznek jó habos állaga lesz, majd öntsd egy olyan formába vagy dobozba, ami befér a fagyasztódba. Lefedve tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára.
0 Megjegyzések