A joghurtos barackleves főzés nélkül készül, és valódi felüdülés a kánikulában.
A hideg, joghurtos barackleves összállítása alig néhány perc, utána pedig csak ki kell várni, hogy a hűtőben összeérjenek az ízei. Vaníliás pudingporból olyat válassz hozzá, amelyet a gyártók szerint sem kell főzni. További mennyei gyümölcslevesreceptekért erre a válogatásra kattints.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg őszibarack (egészben mérve)
👉 30 dkg natúr joghurt
👉 4 mentalevél
👉 3 evőkanál méz
👉 1 evőkanál vaníliás pudingpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 0.5 teáskanál fahéj
👉 tejszínhab vagy vaníliafagyi a tálaláshoz
Elkészítés:
A barackot hámozd meg, magozd ki, szeleteld fel, és tedd egy turmixgépbe. Kanalazd hozzá a joghurtot és a mézet, tépkedd bele a mentaleveleket, ízesítsd vaníliás pudingporral, vaníliás cukorral, citromlével és fahéjjal.
Turmixold krémesre, majd szedd át egy kisebb edénybe. Lefedve tedd a hűtőbe egy órára. Tálaláskor a tetejére tejszínhabot vagy vaníliafagyit is tehetsz.
0 Megjegyzések