A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hullanak a magyarellenes EP-képviselők, mert egy hajítófát sem érnek


2021-ben elismerte, hogy nem jogi, hanem politikai jellegű aggályai vannak Magyarországgal kapcsolatban


Sophie in ‘t Veld, a Momentumot is tagjai között tudó liberális Renew európai parlamenti tömörülés holland származású politikusa 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek. A képviselő azok közé a politikusok közé tartozott, akik hazánkat a leghevesebben támadták a magyar kormány migrációs politikája miatt, természetesen a jogállamiság szempontjaira hivatkozva – írta meg a Magyar Nemzet.

Most azonban úgy tűnik, hogy csaknem húszéves karrierje az Európai Parlamentben végéhez közeledik, új pártja ugyanis visszautasította kérelmét 2024-es indulásával kapcsolatban – írta meg a Magyar Nemzet.

A Politico brüsszeli lap értesülései szerint In ’t Veld pártot váltott, és a Volt nevű politikai formáció nem kívánja indítani a 2024-es EP-választáson.

In 't Veld eddig a D66 nevű liberális holland párt politikusa volt, tartalmi viták miatt azonban – a képviselő elmondása szerint a pártvezetéssel vívott csatája miatt – elhagyta eddigi pártját, és az uniós föderalizmust képviselő, holland Volt tömörüléshez csatlakozott.

A Politico szerint mivel Sophie in 't Veld nem volt tagja legalább három hónapon keresztül a pártnak, ezért külön kérelmet kellett benyújtania, hogy zöld utat adjanak indulásának a 2024-es EP-választási listán, ám a párt ezt visszautasította.

Ezzel egy olyan politikus távozhat Brüsszelből, aki évek óta Magyarország, illetve Lengyelország egyik leghangosabb kritikusának számított az Európai Parlamentben az úgynevezett jogállamisági eljárások alatt. 2021-ben azonban egy Twitter-bejegyzésben elismerte, hogy nem jogi, hanem politikai jellegű aggályai vannak Magyarországgal kapcsolatban. Ennek megfelelően In 't Veld a hazánkat elítélő Sargentini-jelentés egyik legnagyobb támogatója is volt.

Amennyiben a politikus valóban hátat fordít Brüsszelnek 2024-et követően, akkor személyében Guy Vershofstadt után egy újabb Magyarországot gyalázó EP-képviselő hagyhatja ott az Európai Parlamentet. A német közvélemény-kutatásokban egyre gyengébben szereplő Zöldek pártra tekintve felvetődhet a kérdés: felkészül a szintén magyarellenes Daniel Freund – olvasható a portálon?

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések