A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlenül finom vegán sajttorta sütés nélkül: a krém kókusztejből és kesudióból áll


A sajttorta is lehet vegán: a krém alapját most növényi tej és kesudió alkotja. 


Vegán módon is készíthetsz sajttortát. Ráadásul sütés nélkül: ennek a csodás édességnek az alapja kókuszreszelék és datolya, a tetején pedig kókusztejes, kesudiós krém terül el. Nemcsak állati eredetű összetevőket nem tartalmaz, hanem lisztet sem, így a gluténmentes diétába is beilleszthető.

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 15 dkg kimagozott datolya
👉 1 csipet fahéj
👉 1 csipet só

A krémhez:
👉 15 dkg kesudió
👉 15 dkg porcukor
👉 8 dkg kukoricakeményítő
👉 5 lime
👉 4 dl kókusztej

Elkészítés:

A kesudiót áztasd forró vízbe néhány órára, hogy megpuhuljon.

A tészta összetevőit turmixold jól össze. A datolya mennyisége a nedvességtartalmától függ: minél szárazabb, annál több kell belőle. Ha nem áll össze, óvatosan egy kevés vizet adj hozzá. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

A beáztatott, lecsepegtetett kesudiót turmixold össze a kókusztejjel, a lime-ok kifacsart levével, három lime reszelt héjával, a keményítővel és a porcukorral. Az így kapott masszát öntsd át egy kisebb lábosba, tedd a tűzre, és főzd, amíg besűrűsödik. Egyengesd el a tortaalap tetején, és tedd vissza a hűtőbe legalább öt órára, amíg megszilárdul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések