A sajttorta is lehet vegán: a krém alapját most növényi tej és kesudió alkotja.
Vegán módon is készíthetsz sajttortát. Ráadásul sütés nélkül: ennek a csodás édességnek az alapja kókuszreszelék és datolya, a tetején pedig kókusztejes, kesudiós krém terül el. Nemcsak állati eredetű összetevőket nem tartalmaz, hanem lisztet sem, így a gluténmentes diétába is beilleszthető.
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 15 dkg kimagozott datolya
👉 1 csipet fahéj
👉 1 csipet só
A krémhez:
👉 15 dkg kesudió
👉 15 dkg porcukor
👉 8 dkg kukoricakeményítő
👉 5 lime
👉 4 dl kókusztej
Elkészítés:
A kesudiót áztasd forró vízbe néhány órára, hogy megpuhuljon.A tészta összetevőit turmixold jól össze. A datolya mennyisége a nedvességtartalmától függ: minél szárazabb, annál több kell belőle. Ha nem áll össze, óvatosan egy kevés vizet adj hozzá. A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A beáztatott, lecsepegtetett kesudiót turmixold össze a kókusztejjel, a lime-ok kifacsart levével, három lime reszelt héjával, a keményítővel és a porcukorral. Az így kapott masszát öntsd át egy kisebb lábosba, tedd a tűzre, és főzd, amíg besűrűsödik. Egyengesd el a tortaalap tetején, és tedd vissza a hűtőbe legalább öt órára, amíg megszilárdul.
0 Megjegyzések