A hideg majonézes tésztasaláta elkészítése gyerekjáték, egy szelet csirkemellel tálalva pedig teljes értékű ebéd lesz.
Nyáron különösen jólesnek az olyan hideg fogások, mint ez a krémes, majonézes tésztasaláta. Egy szelet csirkemellel tálalva könnyű ebéd, amit hűtőtáskában akár a strandra is magaddal vihetsz, és máris nem kell sorban állni a drága lángosért. Színes tésztából készítve olyan vidám, hogy azonnal jókedve lesz annak, aki ránéz.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkemellhez:
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors
A tésztasalátához:
👉 40 dkg színes orsótészta
👉 20 dkg paradicsom
👉 3 szál újhagyma
👉 2 nagy evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 kávéskanál mustár
👉 só
👉 fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre, és enyhén klopfold ki. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe addig, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A paradicsomot és az újhagymát szeleteld fel.
Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Forgasd hozzá a kihűlt tésztát, a paradicsomot és a hagymát. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakát is pihenhet ott. A csirkemellet forró, száraz serpenyőben oldalanként két-három perc alatt süsd ki. Tálalhatod frissen is a saláta mellé, de hidegen is nagyon finom lesz.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések