A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Heves zivatarok jönnek, 60-80 km/órás széllel és jégesővel, narancs riasztást adtak ki két megyére


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. Azt írták, hogy hétfőn elsősorban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat.


Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatar előfordulására is van esély. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. Intenzív zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és károkozó, 90 kilométer/óra feletti szélroham kísérhet. Az esti órákban a zivatarok lecsengenek északkeleten és elhagyják az országot.

Kedden Többfelé extrém UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön, mindkét régióban meghaladja az UV-index a 8-as értéket. Az ország többi részén is várhatóan nagyon magas lesz az UV-B sugárzás, ott az UV-index a 7-es érték felett alakul – közölte az OMSZ. Normál bőrtípusnál ilyenkor már 15-20 perces napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet, írták, ezért a meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, és 11 és 15 óra között kerülje a napozást. Az OMSZ vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használatát javasolja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések