A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hersh: Ukrajna kábítószer csempészésre használta a gabonafolyosót


Ukrajna illegális árukat, köztük kábítószert és olajat exportált Európába a gabonaegyezménynek köszönhetően – állítja Seymour Hersh amerikai újságíró egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva. 

“Az Odesszából származó export olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószer és az olaj, amelyet Ukrajna Oroszországtól kapott” – idézi Hersh az amerikai tisztviselőt. A gabonaegyezmény július 18-án járt le, és az Oroszországi Föderáció értesítette Törökországot, Ukrajnát és az ENSZ-t, hogy ellenzi a meghosszabbítását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban megjegyezte, hogy az ENSZ erőfeszítései ellenére sem tartják be a megállapodás Oroszországra vonatkozó feltételeit, mert a nyugati országok nem tartják be ígéreteiket. Putyin többször rámutatott, hogy a Nyugat az ukrán gabona nagy részét saját államaiba exportálta, miközben az alku fő célja – a rászoruló országok, köztük az afrikai országok gabonával való ellátása – nem valósult meg. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések