A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres darált hússal töltött csigák: leveles tésztából gyerekjáték elkészíteni


Laktató és nagyon finom sós ropogtatnivalót készíthetsz leveles tésztából, ha darált hússal töltöd meg.


A leveles tésztából készült darált húsos csigák összeállítása pofonegyszerű, és mindenki imádni fogja őket. A töltelék titka, hogy a tésztát először krémsajtos keverékkel kend meg, és erre jöjjön a sült hús. Ha elég sokat készítesz belőle, akár ebédre is tökéletes, de a vendégeid sem fognak panaszkodni, ha ezzel a finomsággal várod őket.

Hozzávalók 6 személyre

👉 25 dkg darált hús
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg tömlős sajtkrém
👉 2 csomag leveles tészta
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj
👉 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts olajat. Futtasd meg rajta a felaprított hagymát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig.

Közben a sajtkrémet keverd el a tejföllel, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal és a fokhagymaporral.

Az egyik leveles tésztát terítsd ki. Kend meg a krém felével, oszd el rajta a darált hús felét, tekerd fel, mint a bejglit, vágd csigákra, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ugyanezt ismételd meg a tészta, a krém és a hús másik felével. Kend meg a csigák tetejét felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg szép színt kapnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések