Laktató és nagyon finom sós ropogtatnivalót készíthetsz leveles tésztából, ha darált hússal töltöd meg.
A leveles tésztából készült darált húsos csigák összeállítása pofonegyszerű, és mindenki imádni fogja őket. A töltelék titka, hogy a tésztát először krémsajtos keverékkel kend meg, és erre jöjjön a sült hús. Ha elég sokat készítesz belőle, akár ebédre is tökéletes, de a vendégeid sem fognak panaszkodni, ha ezzel a finomsággal várod őket.
Hozzávalók 6 személyre
👉 25 dkg darált hús
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg tömlős sajtkrém
👉 2 csomag leveles tészta
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj
👉 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevíts olajat. Futtasd meg rajta a felaprított hagymát, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig.
Közben a sajtkrémet keverd el a tejföllel, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal és a fokhagymaporral.
Az egyik leveles tésztát terítsd ki. Kend meg a krém felével, oszd el rajta a darált hús felét, tekerd fel, mint a bejglit, vágd csigákra, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ugyanezt ismételd meg a tészta, a krém és a hús másik felével. Kend meg a csigák tetejét felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 20 percre, amíg szép színt kapnak.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések