A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forródróton lehet jelenteni a veszélyes migránsokat


Lakott ház udvarában lövöldöztek a migránsok 

Szteván Bakity, Szabadka polgármestere a múlt heti lövöldözések után tartott hajdújárási lakossági fórumon azt javasolta, legyen egy olyan segélyhívó telefonszám, amelyen a helyiek jelenthetik a migránsokhoz köthető incidenseket. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a segélyhívószám és a rendfenntartás az alapfeltétele annak, hogy a hajdújárásiak visszakapják a nyugalmukat – írja a magyarnemzet.hu.

Ki kell alakítani egy segélyhívó telefonszámot, amin a polgárok bejelentést tehetnek a rendőrségen a migránsokhoz köthető incidensek miatt – mondta Szteván Bakity, Szabadka polgármestere pénteken a Hajdújáráson tartott lakossági fórumon. A polgármester egy hét türelmet kért a látványos és érezhető javulás érdekében.

A lakossági fórumot a múlt hétfőn és kedden történt incidensek miatt hívták össze a helyiek. Múlt héten a település lakói folyamatos sorozatlövésekről számoltak be, és egy robbanást is hallottak Hajdújáráson.

Volt, aki azt írta, hogy a házuktól mindössze ötven méterre látta és hallotta a lövöldöző illegális bevándorlókat. A detonációkat a környező településeken, így Ludason és Palicson is hallották. Múlt hétfőn pedig sorozatlövéseket adtak le a migránsok a szerbiai Hajdújáráson, egy lakott ház udvarában található melléképületből.

Sajtóinformációk szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak. 

A környék lakói bezárkóztak a házakba, és többen a földön fekve várták a rohamrendőröket.

Hasonló lövöldözések már korábban is voltak a határ közelében az embercsempészek között, de olyan még nem fordult elő, hogy lakóház udvarában történt volna ilyen erőszakos fellépés, veszélyeztetve a környéken élő helyieket is.

Bojan Soralov észak-bácskai körzetvezetőtől a Pannon RTV munkatársai megtudták, hogy nemcsak Hajdújáráson, hanem Nagykikindán, Palicson, Horgoson és Szabadkán is lövöldöztek a migránsok, illetve az őket szállító embercsempészek.

Hazánkban is lövöldözhetnek migránsok.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a segélyhívószám és a rendfenntartás az alapfeltétele annak, hogy a hajdújárásiak visszakapják a nyugalmukat.

Aki azt mondja, hogy Magyarországon nem történhetnek ilyen lövöldözések, hazudik. Amennyiben migránsgettókat hozunk létre hazánkban, csak idő kérdése, és a migráns alapú szervezett bűnözés pozíciókat épít ki Magyarországon is. Ez leszámolásokkal, fegyveres konfliktusokkal is járhat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója a szerbiai lövöldözéseket követően.

Az unió azt az elképzelést erőlteti, hogy nem zárhatnánk, nem őrizhetnénk a migránsgettókat.

A migránsok közé beépült bűnszervezetek tagjai itt is arra törekednének, hogy – Szerbiában és különböző nyugat-európai országokban tapasztalható módon – olyan pozíciókhoz jussanak, amelyen keresztül uralni tudják a prostitúciót, a kábítószer-, a fegyver- és cigarettacsempészetet. Ez konfliktusokkal jár – állapította meg Horvát József.

Ahol üzleti igény van, ott megjelennek.

A szakértő elmondta, hogy az elmúlt hónapokban különböző bűnszervezetek tagjai automata gépkarabélyokat, lőszert, kézigránátot próbáltak Magyarország déli határán keresztül Nyugat-Európába szállítani. Mint kifejtette, ezekkel az eszközökkel az ottani, migrációs hátterű bűnszervezeteiket szerelik fel.

Svédországban a robbantásos, automata fegyverekkel vívott háborúk szinte mindennaposak a bűnbandák között. Említhetnénk a franciaországi migránslázadás polgárháborúhoz közelítő napjait is, amikor automata fegyverekkel lőttek a rendőrökre a migránsok. Ahol üzleti igény van, ott a szervezett bűnözés gyorsan megjelenik, hogy azt kielégítse – hívta fel a figyelmet Horváth József.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések