A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fasisztának és nácinak nevezte Zelenszkijt a nicaraguai elnök


A latin-amerikai országok többsége nem engedett az Európai Unió nyomásának, amely a fasiszta Volodimir Zelenszkij részvételére törekedett a közös csúcstalálkozón – mondta Daniel Ortega nicaraguai elnök, akinek a beszédét a Canal 4 közvetítette.


Az Oroszhírek emlékeztetett: A Latin-amerikai és Karibi Országok Közösségének (CELAC) és az Európai Uniónak a harmadik csúcstalálkozóját július 17–18-án tartották Brüsszelben.

Az EU-nak nem sikerült az ukrán kérdésben Oroszországot elítélő végleges nyilatkozatot ráerőltetnie a CELAC-országokra – az ukrán kérdésben általános mondatokra szorítkozott az „Ukrajna ellen folyó háború miatti aggodalomról” és a diplomáciai erőfeszítések támogatásáról, Moszkva megemlítése nélkül. Azonban még a zárónyilatkozat e feltételesen semleges 15. bekezdése sem elégítette ki Nicaraguát, amely megtagadta a dokumentum aláírását – írják.

„Az első pont, amelyről az európai közösségnek a CELAC-kal való találkozóján szó esett, az volt, hogy az európaiak meg akarták hívni a fasiszta, náci ukrán elnököt. Az európaiak keményen nyomultak, de a legtöbb ország nem fogadta el, nem tehették meg, hogy Ukrajna fasiszta elnökét odaengedjék” – mondta Ortega a sandinista forradalom évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amelyet a Canal 4 közvetített.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések