A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fapados tempó: A Ryanair járatán kerekesszékest, a Wizz Air járatán rokkant veteránt aláztak (videó)


Ez a nyár – úgy látszik –  nem a fapados légitársaságok udvariasságáról fog szólni.

Az első esetben egy mozgássérült férfi – Singer Viktor – a Ryanair légitársasággal utazott Milánóba múlt héten egy koncertre. A férfival a visszaúton közölték, hogy az elektromos kerekesszéke akkumulátorát nem viheti fel a repülőre. 

A mozgássérült férfi ezért kártérítést és sérelemdíjat követel a légitársaságtól, mivel már többször utazott repülővel, de soha nem volt még hasonló problémája. Singer a szabályoknak megfelelően időben jelezte a légitársaságnak, hogy akkumulátoros kerekesszéke miatt reptéri segítségre lesz szüksége – számolt be az esetről az RTL Híradó.

Singer Viktor a Ryanairnél vásárolt retúr repülőjegyet Milánóba. Mint mondta, a budapesti beszállásnál még minden rendben volt. A kerekesszéke a repülő csomagterébe került, a hozzá tartozó akkumulátor pedig a fedélzetre, a fej feletti tárolóba. Ugyanakkor a visszaúton az ügyintéző már arról tájékoztatta a reptéren, hogy a szék akkumulátorát nem viheti fel a gépre. 

„Megalázottan és mérgesen szállt fel” a Budapestre tartó járatra

A mozgássérült férfit végül az akkumulátor nélkül engedték felszállni a járatra. Singer Viktor a konzulátusra is telefonált, hogy megoldást találjon. Az ügyintéző nem akart tárgyalni, végül még a reptéri rendőrséget is ráhívta a férfira. Később „megalázottan és mérgesen szállt fel” a Budapestre tartó járatra unokahúga és sógornője társaságában. 

A mozgássérült férfinak 160 ezer forintjába került, hogy beszerezze az kerekesszékéhez szükséges új akkumulátort. Emiatt is kártérítést és sérelemdíjat kér a Ryanairtől.

A légitársaság egyelőre nem reagált a panaszra, sem az RTL megkeresésére – derült ki az összeállításból.


A második esetben is egy mozgássérült utast ért megalázó tortúra, de már a Wizz Air egyik járatán.

A férfi azt mondta, hogy az orosz-ukrán háborúban veszítette el a lábát, és szeretne hazajutni a családjához.

A Nexta Twitter-oldala számolt be arról, hogy a Wizz Air Tel-Avivból Varsóba tartó járatáról leszállítottak egy ukrán veteránt. Az esetről videó is készült, amelyen az látható, hogy a férfi a protézise miatt nem tudott a helyére ülni. Azt mondta, hogy a háborúban vesztette el a lábát, és hazarepül a családjához Ukrajnába. A stewardessnek a hátizsákját is megmutatta, amiben csak ajándékok voltak – derült ki a felvételhez fűzött kísérőszövegből.

Mint írták, az egykori katona másfél órán keresztül állt a gép sarkában. Később elesett, és megsérült a keze. Majd két mankóval távozott. A repülőgép személyzete azzal indokolta a leszállítást, hogy a férfi nem viselkedett megfelelően. A fehérorosz hírportál az eset kapcsán kérdéseket küldött a légitársaságnak, akik egy kommentben jelezték, hogy tudnak az esetről, sajnálják, és megkezdték a kivizsgálását – szemlézte a hírt a Mandiner.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések