A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért nem jó ötlet reggel bevenni az összes vitamint


Aki reggel kapkodja be az összes vitaminját, azt gondolhatja, hogy már a nap kezdetén feltölti szervezetét a szükséges tápanyagokkal. A szakemberek viszont mást javasolnak. 

Sokaknál a reggeli rutin része az összes vitaminjuk beszedése. A szakemberek viszont azt mondják, hasznosabb lehet átszokni arra, hogy a táplálékkiegészítőket a nap folyamán más-más időpontokban vegyük be, mert úgy sokkal jobban hasznosulhatnak - derül ki a Metro cikkéből.

Mely vitaminokat milyen időpontokban érdemes szedni?

A B-vitaminok (összesen nyolc van belőlük) segíthetnek felszabadítani az energiát az élelmiszerekből, miközben hozzájárulnak a vér, a bőr és az idegrendszer egészségének megőrzéséhez. Ezeket a vitaminokat érdemes reggel bevenni, mert serkentő hatásúak lehetnek, és hozzájárulhatnak az energikusabb napindításhoz - írja a Házipatika.com.

A többi étrendkiegészítőt érdemes későbbre időzíteni, az alábbiak szerint. A bőr, az erek, a csontok és porcok egészségét támogató C-vitamint egy nagy dózis helyett inkább több kis adagban, akár naponta többszörre elosztva vegyük be. Mert ebből egyszerre úgyis csak kis mennyiség szívódik fel, a többi a vizelettel távozik.

A csontok, a fogak és az izmok egészségéért sokan szednek D-vitamint, főleg napfényben szegényebb hónapokban. Általában a reggeli vitaminadaggal szokás bevenni, de a hozzáértők szerint jobb a nap közepére, illetve a nap második felére időzíteni.

Ha többet voltunk a napon, érdemes utána magnéziumot bevenni, mert a D-vitamin előállításához is szükség van rá. Egyébként pedig a magnézium este lehet a leghasznosabb a szervezetünknek, mert a kutatások szerint segíthet ellazulni, és így jobban aludni.

És apropó ellazulás: este még ashwagandhát is érdemes lehet szedni. Ez egy adaptogén, amely segíthet csökkenteni a jól ismert stresszhormon, a kortizol szintjét. Így szervezetünk jobban reagálhat a stresszre, csökkenhet a szorongás, aminek következtében nyugodtabb lehet az éjszakai pihenés.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések