A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdogan a NATO-csatlakozást illetően lehűtötte a svéd reményeket


Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn azt mondta: Törökország csak akkor hagyja jóvá Svédország NATO-csatlakozását, ha a stockholmi kormány nem ad menedéket többé olyan csoportoknak, amelyekre Törökország terroristaként tekint. 


Mindenkinek el kell ismernie, hogy nem lehetnek Törökország barátai, ha megengedik, hogy terroristák demonstráljanak a városaik főterén. Az álláspontunk, az elvárásaink és ígéreteink egyértelműek. Most is ugyanazokat az elveket képviseljük, mint az előző évben – mondta.

A Reuters szerint a török elnök arra utalt, hogy a svéd városokban több alkalommal is a PKK nevű kurd milíciát éltették. Őket Törökország nyugati szövetségesei, köztük Svédország is terrorszervezetnek tekinti. Törökországon kívül egyelőre Magyarország sem hagyta jóvá a svédek csatlakozását, de ez az akadály valószínűleg hamarabb elhárulhat – bár a jelek szerint az Országgyűlés is már csak ősszel ratifikálhatja ezt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések