A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Élőben nézhető - Elrajtolt az 55. Kékszalag


A csütörtökön rajtoló 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra összesen 2532 vitorlázó adta le a nevezését. Ők 515 hajóval (ezen belül nyolc külföldi) vágnak neki a több mint 150 kilométeres távnak. A versenyzőknek legkésőbb szombaton délelőtt kell a célba érniük. 


Az átlagosnál erősebb szél uralkodik jelenleg a Balatonon, így nemcsak az időrekord dőlhet meg esetlegesen, hanem a kisebb hajók is reménykedhetnek a jobb eredményben – figyelhető meg az első percekben az Index tudósítása szerint.

A vitorlázás mellett színes programokkal várják az érdeklődőket, amelyekből kiemelkedik az egy hónapon át nyitva tartó vitorlázástörténeti fotókiállítás. Továbbá a július 6-i rajtnapon például megrendezik a Kékszalag Brunchot, a Kékszalag Lunchot – bográcsból és foodtruckkínálatból –, túrát vezetnek a Száka-völgyben, játékos erdei természetismereti foglalkozást, élményfestést tartanak a gyerekeknek, majd a „Fújjuk be a célba" elnevezésű műsor alatt az Óbudai Danubia Zenekar Fúvós Kvintettjének klasszikus zenét népszerűsítő vidám koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

KATAMARÁNOS GYŐZELMET JÓSOLNAK

A szakértők három hajót emlegetnek, amelyek a dobogó legnagyobb várományosai: a címvédő Fifty-fitfy mellett a szezonban meggyőzően teljesített RSM, valamint a hozzá hasonlóan jól futó Prospex-Delta csapatát.

2022-ben három hajó volt 45 percen belül Kenesénél (Team Kaáli, Raiffeisen Fifty-Fity, RSM), most 36 perc kellett az elsőként forduló Fifty-Fiftynek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések